Assalamualaikum dan Salam sejahtera, saya SifuMie, akan berkongsi kepada anda mengenai satu apps online shoping seperti shope dan lazada yang kita boleh jana pendapatan mingguan sambil shoping. Ia terlalu mudah untuk dilakukan. kita hanya perlu Copy Paste link peribadi kepada orang lain. Sebarkan link melalui chat, Sosial media atau mungkin melalui face to face dan website/blog.

 
KENAPA MEMILIH FINGO?
Tak perlu menjual
Tak perlu jumpa prospek
Tak perlu hadir meeting
Tak perlu beli stok
Tak perlu maintain tiap bulan
Tak perlu pos barang
Tak perlu pandai bercakap
Tak perlu keluar dari rumah

 

Asalkan anda pandai copy paste . maka anda boleh menghasilkan pendapatan setiap minggu di Fingo terus ke akaun bank anda. BUY TO SAVE, SHARE TO EARN.

 

  

 

Ramai di antara kita sudah biasa dengan kedai online atau website ‘e-commerce’ popular seperti Shopee, Lazada, Zalora dan lain-lain yang ada di negara kita Malaysia. Sebelum itu pun sudah ada yang lebih otai dalam perniagaan e-commerce di Malaysia ini seperti Mudah.my dan juga Lelong.

 

Sekarang yang paling terbaru pula adalah Fingo. Fingo merupakan satu platform e-commerce yang menjual pelbagai jenis barangan secara online. Kita boleh tempah barang hanya dengan menggunakan smartphone dan barang yang telah ditempah akan terus dipos ke alamat kita.

Fingo merupakan pilihan terbaru untuk semua rakyat Malaysia bagi mendapatkan pelbagai jenis barangan keperluan harian. Semakin banyak pilihan makin bagus untuk kita sebagai pembeli dan pengguna.

 

1 – Fingo adalah sebuah platform perniagaan berbentuk e-commerce. Fingo adalah seperti platform e-commerce yang lain seperti Lazada, Alibaba, Shopee, Ebay, Amazon dan lain-lain.

 

   

 

  

 

2 – Fingo adalah sebuah syarikat yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) di bawah penyeliaan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna (KPDN & HEP).

       

 

 

 

 

3 – Syarikat Fingo Malaysia beribu Pejabat di Block A-6-01, Level 8, Menara Uncang Emas, 85 Jalan Loke Yew, 55200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan , Kuala Lumpur.

 

4 - Fingo Malaysia Sdn. Bhd. sentiasa patuh dengan Garis Panduan yang telah ditetapkan oleh KPDN & HEP sebagai E-Commerce Shopper Rewards Programme.

 

 

Lokasi Ibu Pejabat Fingo Di China & Hong Kong

 

Berbeza daripada online shoping yang lain kerana fingo memberikan cash back 10% dan komisen affiliate yang lumayan!

 

 

  

 

2 Pilihan Untuk ANDA Dalam Bisnes Aplikasi Fingo

Muat turun (Download) dan pasang (Install) di handphone ANDA adalah PERCUMA sahaja!

Setelah Download & Install anda ada 2 pilihan, anda boleh menjadi sama ada ,

SHOPPER (SH)

1. Pendaftaran PERCUMA.
2. Muat turun Aplikasi Fingo PERCUMA.
3. Boleh membeli belah di E-Hypermarket Fingo.
4. Dapat Voucher RM5 semasa mendaftar.
5. Boleh Share kepada rakan-rakan untuk mendaftar dan membeli belah juga.
6. Terima Voucher RM5 setiap kali pembeli baru membuat pembelian kali pertama SAHAJA.
7. Shopper TIDAK LAYAK untuk dapat komisyen 10%, 14% atau 15.6% dari pembelian Shopper lain yang diperkenalkan olehnya.
8. Shopper TIDAK LAYAK untuk dapat bonus (Referral Fee, Referral Incentive, Training Fee, Training Incentive dalam program member get member) bernilai RM50, RM100 atau RM135.

PREFERRED SHOPPER (PS)

PREFERRED SHOPPER (PS) – Upgrade Akaun ANDA – ANDA dapat link sendiri

1. Sebagai Shopper (SH), anda diberi pilihan untuk naik taraf sendiri (self upgrade) sebagai Preferred Shopper (PS) dengan membeli Pek Hadiah berharga RM199.
2. Dengan pembelian Pek Hadiah ini SEKALI SAHAJA – Sistem automatik akan tukarkan ANDA dari Shopper (SH) kepada Preferred Shopper (PS).
3. Terdapat 12 jenis barang yang boleh anda pilih untuk dibeli dalam Pek Hadiah ini. Penghantaran PERCUMA – (ada jam lelaki, jam wanita, set pisau, set kosmetik, baju rampingkan badan, set kamera kereta, set pewangi rumah, beg travel, mesin cek tekanan darah dan lain-lain produk yang berkualiti)
3. Preferred Shopper melayakkan anda menjadi usahawan Fingo yang sah. 
4. Anda dapat 16 keping Voucher Diskaun yang boleh anda guna untuk membeli belah bernilai RM204 – tarikh luput 180 hari (atau RM398, RM498 – bergantung kepada promosi semasa Fingo .
5. Dapat fungsi-fungsi bisnes yang lengkap di dalam sistem Fingo.
6. Menjana pendapatan melalui program cash back 10%, 14% atau 15.6% dari jumlah pembelian SH & PS (bergantung kepada kedudukan semasa anda). 
7. Menjana pendapatan melalui program member get member dengan bayaran bonus sebanyak RM50, RM100 atau RM135 (bergantung kedudukan semasa anda). 
8. Menikmati harga VIP ketika membeli belah
9. Berpeluang melakukan kerjaya dalam Fingo untuk mencapai kedudukan Affiliate Marketer (AM) & Affiliate Trainer (AT) – untuk bayaran komisyen dan bonus yang lebih tinggi
10. Panduan dan latihan dalam bentuk Video disediakan
12. Group bantuan Whatsapp & Telegram disediakan. Bantuan ayat copy & paste disediakan beserta skrip yang mudah untuk anda ikuti.
13. Ebook panduan untuk ANDA berjaya dalam Fingo ini disediakan untuk anda baca, faham, ikut dan buat sahaja.
14. Peluang untuk ANDA jana RM1000 sehari atau RM30000 sebulan!
Apa pilihan ANDA?  Pilih untuk jadi Preferred Shopper (PS) kerana mahu berbelanja di Fingo dengan harga VIP dan  mahu jadi usahawan di Fingo ini untuk menjana pendapatan yang lumayan setiap hari?  Setiap hari Selasa kita boleh withdraw komisyen dan bonus yang diterima dari Fingo ke akaun bank. So, tiap-tiap minggu ada gaji.. Bestkan?
 
Kenapa RM 199.00 bersama Fingo tak rugi?
Dapat pilih 1 daripada 16 barang – anda dapat barang!
Dapat voucher terus boleh guna RM5
Dapat voucer diskaun RM398 yang boleh digunapakai dalam 180 hari – bergantung kepada PROMOSI SEMASA, normal dapat voucher diskaun RM204.
Dapat link peribadi untuk memulakan tapak perniagaan sebagai usahawan Fingo – anda dah ada e-hypermarket anda sendiri, puluhan ribu produk yang tak perlu anda uruskan sendiri. Semuanya diuruskan oleh Sistem Fingo!
Setiapkali kawan kita shopping, walaupun bukan pembayar RM199 kita dapat 10% daripada jumlah yg mereka shopping – mendapat komisyen dari pembelian shopper-shopper. Kita tidak boleh menghalang orang membeli belah!
Santai-santai sharing, suri rumah boleh dapat income lebih tanpa perlu keluar bekerja… hanya promosikan link je, sesuai untuk semua untuk menambahkan pendapatan setiap hari!

SECARA RINGKAS, ADA 4 JENIS KEAHLIAN FINGO

 

 

 

 

  CASH BACK SETIAP KALI BELIAN DARIPADA TAJAAN & AHLI DI BAWAH ANDA.

 

 

   Duit terus ke akaun bank anda.

 

     

 

 

 

      

 

 

 

1.Bagaimana untuk menjadi pengguna (Shopper) di Fingo?
Anda hanya perlu membuat pendaftaran secara percuma dan boleh membeli barangan di Fingo. Anda hanya boleh mendaftar melalui jemputan oleh VIP member (Preferred Shopper). Anda akan menerima RM5 BAUCER DISKAUN PERCUMA.


2. Berapakah kategori ahli di dalam Fingo?
Terdapat 4 kategori ahli di dalam Fingo: 

1. Shopper – Daftar percuma sahaja akan mendapat kupon diskaun (RM5).

2. Preferred Shopper – Membuat belian sekali sahaja Gift Pack berharga RM199.Baucer Diskaun RM204 atau lebih (bergantung kepada promosi semasa)

3. Affiliate Marketer – Perkenalkan 10 orang PS (direct) dan 20 orang (indirect) ada total 30 orang PS di dalam group.

4. Affiliate Trainer – Perkenalkan 3 orang AM dan ada 5 orang AM beserta 500 orang PS di dalam group. 

 

3. Bagaimanakah komisyen yang layak untuk setiap kategori? 
Pembayaran komisyen adalah mengikut kategori seperti berikut: 

1. Shopper – Mendapat kupon diskaun. Tiada komisyen.

2. Preferred Shopper – Mendapat RM50 untuk setiap PS yang diperkenalkan. Mendapat 10% komisyen untuk setiap pembelian oleh Shopper di dalam group. 

3. Affiliate Marketer – Mendapat RM50 untuk setiap PS di dalam group. Mendapat 4% komisyen untuk setiap pembelian oleh Shopper dan PS di dalam group. 

 4. Affiliate Trainer – Mendapat RM35 untuk setiap PS di dalam group. Mendapat 1.6% komisyen untuk setiap pembelian oleh Shopper, PS dan AM di dalam group. 

Nota: Tidak akan mendapat komisyen dari ahli di bawah sama kategori dalam group.

4. Bagaimanakah komisyen akan dibayar kepada kita?
Komisyen akan dibayar melalui akaun bank yang diberikan di dalam akaun aplikasi Fingo. Pembayaran adalah mengikut arahan yang diberikan oleh ahli dan ianya akan diproses pada setiap hari Selasa. Komisyen akan di terima dalam masa satu atau dua hari selepas hari Selasa (Rabu atau Khamis) mengikut bank. Bank mengenakan yuran transaksi sebanyak 1% untuk setiap pembayaran komisyen.

5. Bagaimanakah cara pembayaran transaksi yang boleh dilakukan di dalam Fingo?
Kita boleh membayar menggunakan beberapa cara di bawah ini : 

– Bank transfer (FPX- Financial Process Exchange) – online banking
– 7 Eleven

– Kad kredit / kad debit
– Mata point terkumpul

6. Bagaimana untuk upgrade menjadi VIP member (Preferred Shopper)?
Anda boleh upgrade dengan membuat pembelian gift pack. Anda akan menerima komisyen referral untuk setiap preferred shopper (PS) sebanyak RM50. Anda juga akan menerima Baucer Diskaun Tambahan.

7. Bagaimana caranya untuk pendaftaran & upgrade kepada Preffered Shopper?
Sila rujuk cara pendaftaran & upgrade seperti di bawah.

A) Cara 1. Ikuti langkah-langkah seperti di bawah.

1. Sila klik Di Sini.

2. Klik Daftar Sekarang & Sign up.

 

      

3. Selepas anda klik url di atas, klik 'Join Now' ,  Pilih bahasa & seterusnya klik 'Sign up'.

 

    

4. Masukkan No. phone > Tekan Send > Masukkan Kod Verification yang diterima daripada SMS > Masukkan Password (yang senang diingat) > Sign up. Seterusnya klik 'Open Fingo App'.

 

 

        

5. Klik 'Download App' & klik Install. Pastikan aplikasi Fingo yang betul.

 

 

    

 

6. Setelah siap install Aplikasi Fingo, buka aplikasi ini. Seterusnya klik 'Account'.

 

      

 

7. Klik 'Log in' seperti gambar di atas.

 

  

8. Masukkan No phone anda dengan betul > password > Log in. Setelah berjaya log in, anda dibawa ke menu utama seperti di atas. Pastikan nama penaja (my inviter) berada di sebelah kanan seperti gambar di atas. Sekiranya tiada, masukkan Invitation Code RYP2AE

 

    

 

9. Isikan alamat anda dengan lengkap untuk penghantaran produk nanti dan pilih bahasa. Seterusnya klik butang bintang seperti gambar di atas untuk ke Menu Setting. Akhirnya, isikan maklumat yang diperlukan dengan lengkap.

 

B) Cara 2. Ikuti langkah-langkah seperti di bawah.

Muat turun Fingo
Anda boleh muat turun aplikasi Fingo di Google Play atau Apple Store.
 

 

Tahniah anda telah berjaya mendaftar sebagai 'Shopper' yang sah dan boleh memulakan shopping pada harga ahli serta Redeem Baucher Tunai

 

Seterusnya upgrade ke Preferred Shopper (PS) untuk memulakan bisnes bersama Fingo dan mendapat ganjaran yang lumayan.

 

   

 

   

 

     

 

1. Login ke akaun Fingo > Account > Klik Upgrade.

 

 

    

 

2. Klik Reselect > scroll untuk memilih produk > Klik 'select' setelah tentukan barang untuk tempahan.

 

    

 

3. Klik 'Buy this quality item and become Fingo Preferred Shopper > Klik 'Sure'.

 

 

   

 

4. Jika belum masukkan alamat anda, klik 'Add an Address'. Masukkan alamat lengkap untuk pengeposan > Klik butang 'Save'.

 

      

 

5. Klik butang 'Submit' & anda dibawakan ke paparan 'Payment Method'. Tentukan cara bayaran yang ingin dibuat sama ada 'Online Banking', '7-Eleven' ataupun 'Credit Card'. Jika bayaran menggunakan Online Banking & Credit Card, tentukan kredit/wang mengcukupi dalam akaun bank anda. Untuk 7-Eleven, bayaran boleh dibuat di kedai 7e (sila rujuk video di atas).

 

 

 

Mulakan Pembelian Produk Berkualiti Premium GIFT PACK Berharga RM 199 - RM229 (Sekali Seumur Hidup) Untuk Menikmati Pelbagai Keistimewaan SEBAGAI Preffered Shopper (PS) Tanpa Perlu Menjaga Bulanan Selain Anda Dapat Pelbagai BONUS Hebat Hanya Melalui Fingo.

 

 

 

 

Jangan Terlepas Peluang Untuk Buat Duit Lagi!
Sertai bersama Fingo Sosial e-commerce bakal mencetus revolusi di Asia.
Peluang cipta pendapatan besar kini di depan mata.
Bisnes yang tiada risiko untuk anda buka rangkaian supermarket di seluruh Asia.
Mulakan Perjalanan Ke Arah Bebas Kewangan Bersama Fingo Hari Ini!

 

 

 

Realisasikan Impian Anda Bersama Kami. Jom Sertai Sekarang. Klik Butang Di Bawah!

 

 

         

 

Klik Butang Whatsapp di bawah sekiranya Pendaftaran Percuma Telah dibuat atau Inginkan Maklumat Lebih Lanjut .  Percuma web Promosi seperti ini, Bimbingan dan Bantuan Berterusan Melalui group2 Super Hebat Kami.

 

 

List Preferred Shopper (PS)

 SifuMie | Fadhilah | Saibahari  | Faizal  | Teamon  |

   <3